Een lekkere schaafijs met colasiroop en melk op een warm feestje. Sounds good! Maar waar komt schaafijs nou eigenlijk vandaan? Op het internet kun je verschillende verhalen lezen. Zoals het verhaal van Hawaiiaans schaafijs, dat deze al eeuwen oud is en voor het eerst schriftelijk vastgelegd in de 7e eeuw (601/700 n.Chr.). Zo zou het vanuit China meegenomen zijn door immigranten in de 7e eeuw.

Een ander verhaal is dat het is uitgevonden in de havenstad Yokohama, Japan in 1869. Vanwege de populariteit ervan was schaafijs in de jaren 1920 zeer populair in Japan.

Andere benamingen zijn ook wel Snow-cones of Shaved ice, maar het ook vandaan komt, it doesn’t matter. Want het is gewoon lekker.

Logisch dus dat het steeds populairder wordt om schaafijs aan te bieden op feestjes en niet alleen op Milan, Kwakoe of op de Paul Krugerlaan te vinden is.

Daarom zijn er verschillende aanbieders van schaafijs op onze site te vinden, zoals DaddysCool. Benieuwd welke schaafijsaanbieders er nog meer zijn? Bekijk het overzicht hier.

Schaafijs-cocktail-popcorn-suikerspin-MUA-visagie-Daddys-cool-trouwautos-baraatauto-bus-partybus-touringbus-mooie-auto-luxe-auto-bruiloft-bruidspaar-DesiWedding

Andere handige info

Het Hindoestaanse huwelijk in het kort »

Over Bhaitak Gana »

Over DJ’s »

Over fotografie »

Over Marohs »

Over schaafijs »

Over decoratie »