De eerste maatregelen tegen Corona

Een van de eerste maatregelen om het Coronavirus te bestrijden was dat er een maximum was ingesteld van 100 mensen op o.a. evenementen. Dus ook bruiloften en verjaardagen moesten zich hier aan houden. Maar bruiloften in onze gemeenschap gaan daar ruimschoots over heen.

Op 15 maart 2020 zijn vervolgens vergaande maatregelen genomen door horeca, scholen, sportscholen, etc. voor 3 weken helemaal te sluiten. Dus mocht je een feest vieren op lokatie in de periode tot 6 april 2020, dan zal deze geen doorgang kunnen vinden. Het wordt zelfs sterk afgeraden om het feest sowieso niet te vieren met anderen.

Deze maatregelen zijn niet voor niets. Een van de belangrijkste redenen is om verdere verspreiding te voorkomen, zodat het zorgstelsel niet overbelast raakt. De verspreiding moet dan worden ‘gemanaged’. In onderstaande video van het NOS wordt dit goed uitgelegd in slechts 5 minuten.

De verwachting is dat de maatregelen stapsgewijs zullen worden afgebouwd. Dit om de druk op het zorgstelsel te blijven ‘managen’. Er zullen dus mensen gewoon in aanraking komen met het virus in de loop van de tijd.

Schets verschillende scenario’s

Niemand kan in de toekomst kijken, dus hoe het er uit zal zien na 1 september is onduidelijk. Wat wel duidelijk is dat het Coronavirus niet opeens is verdwenen. Het is daarom goed om hier al rekening mee te houden voor je bruiloft óf ander groot feest de komende periode. Dit kan je goed doen door verschillende scenario’s te schetsen. Dit zijn dan opzetjes voor je back-up plannen als het ware.

corona laptop coronavirus desiwedding bruiloft bruiloftplannen bruiloftsverzekerinf bruiloftverzekering trouwverzekering

Denk bijvoorbeeld aan een scenario waarbij er toch een limiet zal zijn van 100 gasten. In dit scenario kunnen dan aanvullende vragen gesteld worden, zoals “Als ik max 100 mensen heb, heb ik dan een kleinere ruimte nodig. Of zou het thuis kunnen?”.

Een ander scenario kan zijn dat je het feest gewoon verplaatst naar volgend jaar. Het is dan waarschijnlijker dat het risico op een besmetting veel lager zal zijn dan nu.

Een ander scenario is uiteraard ook dat alles gewoon door kan gaan, maar wij denken dat dit scenario niet heel voor de hand zal liggen. En wil je de situatie afwachten of wil je liever zelf de touwtjes in handen nemen?

Samenvattend

Niemand weet wanneer het normaal wordt. We kunnen onszelf wel voorbereiden door verschillende scenario’s te schetsen. Dit zal je kunnen helpen in het nemen van (moeilijke) besluiten. Maar op deze manier hou je wel een beetje zelf de regie. En dat is veel fijner dat je je laat leiden vinden wij 😉

Hierbij vinden we het wel belangrijk om mee te geven dat je de partijen die je hebt ingehuurd om bij te dragen aan je feest – zoals een DJ, MUA, Henna-artist, cateraar, fotograaf, taartentovenaar, bhaitak band, londa ke naach, etc. – zo veel mogelijk probeert mee te nemen naar je nieuwe datum. Zo helpen we al die aanbieders/ZZP’ers ook in deze situatie.

Waarom DesiWedding.nl